Regenerarea sprâncenelor, înainte și după de ședința de micropigmentare

Dermopigmentiștii sau clienții serviciului de micropigmentare au întâmpinat deseori întrebarea „Poate afecta micropigmentarea firele naturale din sprânceană? Acestea trebuie să fie rase?”. Pentru că în mediul online există tot felul de mituri sau aspecte confuze, iată câteva aspecte pe care e bine să le cunoașteți dacă vă interesează acest serviciu inovativ de estetică.

Experiența de dermopigmentist îți aduce în față toate tipologiile de femei, fiecare cu particularitățile ei. Pentru că fiecare om este unic, e important să acorzi atenție chiar și celor mai mici detalii, în scopul de a oferi o consiliere profesională adecvată și sfaturi educative în acest domeniu.

IMPORTANȚA SPRÂNCENELOR
Sprâncenele au în primul rând un rol funcţional, fiind sistemul natural de apărare al ochilor împotriva umidităţii și a prafului și reprezentând o barieră pentru microbi. Acestea sunt, de fapt, foliculi de păr care se dezvoltă și cresc exact așa cum se întâmplă și cu podoaba capilară. Însă firele din sprânceană au un ritm de creștere specific, diferit de cel al părului de pe restul corpului, sprâncenele crescând mult mai lent. De aceea este foarte important să le îngrijim cu atenţie, mai ales că acestea trec constant prin diferite cicluri de îmbătrânire și creștere.

MICROPIGMENTAREA AFECTEAZĂ SPRÂNCENELE NATURALE?
Dermopigmentistul va trasa firele cu ajutorul aparatului de micropigmentare pe lângă firele naturale,  astfel sprânceana naturală nu va fi afectată în niciun fel în timpul procedurii și nici după. Sprânceana va rămâne în forma ei inițială, iar raderea nu va fi necesară.

Micropigmentarea nu presupune niciodată raderea sprâncenelor. Ci aplicarea unui tratament de creștere a firelor, înainte și după ședința de micropigmentare, pentru că o sprânceană arată de zece ori mai bine cu păr decât una fără păr, nu-i așa?

REGENERAREA SPRÂNCENELOR ÎNAINTE DE ȘEDINȚA DE MICROPIGMENTARE

Este un aspect esențial felul în care vor arăta sprâncenele micropigmentate, pe termen lung. Tocmai de aceea este important ca înainte de ședința de micropigmentare să acordați atenție sporită regenerării sprâncenelor, ideal ar fi cu trei luni înainte, căci firele existente în sprânceană pot aduce un plus de valore lucrării finale. Sprâncenele se pot regenera, mai ales în cazul brunetelor, dar odată ce sunt pensate excesiv este foarte greu să revină la forma optimă, motiv pentru care vă recomand să acordați o atenție sporită îngrijirii și regenerării lor!
Regenerarea este posibilă dacă acolo mai există folicul și dacă se aplică un tratament special pentru creșterea și întărirea sprâncenelor, cu efect de revitalizare a porilor, curațându-i de impurități. Vă recomand trei produse testate în experiența mea ca specialist în dermopigmentare pe care să le aplicați dimineața și seara: tinctură de ardei iute, RevitaBrow, Minoxidil 2%. De asemenea, combinarea a trei uleiuri esențiale, de migdale, ricin și măsline, ajută la detoxifierea foliculilor sprâncenelor, eliminând efectele nocive create de substanțele toxice din produsele cosmetice și din atmosferă. Aceste uleiuri pătrund în foliculii din sprâncene și lucrează pentru a stimula procesele de regenerare.

Indiferent de perioada pe care ai alocat-o pentru regenerarea sprâncenelor, e bine să știi că trebuie să te prezinți nepensată la ședința propriu-zisă de micropigmentare, pentru ca dermopigmentistul să găsească cea mai bună tehnică cu un rezultat natural.

REGENERAREA SPRÂNCENELOR DUPĂ ȘEDINȚA DE MICROPIGMENTARE

Chiar și după realizarea procedurii de micropigmentare este indicat să continuați regenerarea sprâncenelor. Imaginea de mai jos reprezintă dovada că sprâncenele se pot regenera și că efectul este unul impresionant. Clienta mea a avut nevoie de mai multe ședințe de corecție pentru a ajunge la un rezultat optim. La acea vreme, firele naturale existente erau puține, iar în prezent, după o regenerare intensivă, sprânceana este una bogată iar efectul micropigmentării este unul extrem de natural.

NOTĂ: Nu se recomandă folosirea în exces a rimelului sau creionului de sprâncene. Substanțele chimice pe care aceste produse le conțin cauzează degradarea părului din sprâncene și acestea vor cădea în cele din urmă.